Bästa webbhotell 2020

Så vilket är bästa webbhotell 2020? Som vanligt så finns det inte bara ett svar på den frågan utan det beror lite på just din situation. Så frågan du bör ställa dig är kanske egentligen, vilket webbhotell ska jag välja? Eller om du precis som den stora majoriteten har tänkt att göra din hemsida i WordPress kanske du istället borde fråga, viket är bästa webbhotell för WordPress? Vi kan hålla med om att det inte är helt lätt att veta vad exakt det är man behöver och vad det är man ska titta efter bland alla avancerade tekniska termer och svårförståelig data, så här kommer lite hjälp på traven.

Eftersom vi har jobbat med webb i olika former de senaste 15 åren så har vi sett det mesta och hunnit med att prova på en hel del. Vi har lärt oss den hårda vägen vad som är viktigt och vilka fallgropar man bör undvika. Till exempel kan det vara skönt att veta att det viktigaste är inte att jämföra prestanda på detaljnivå utan det är mycket viktigare att titta på helheten. Det kan vara bra att ha följande i åtanken då det är dags att välja webbhotell:

 • Välj något av de större webbhotellen som har funnits med ett tag då det borgar för stabilitet och kvalitet.
 • Snabb och bra support kan vara guld värd i kritiska stunder, speciellt om du inte är erfaren användare.
 • Köp gärna med lite marginal så du har att växa i.
 • Var inte dumsnål och jaga kronor och ören. När allt kommer omkring så är det relativt små summor vi pratar om här.
 • Välj rätt bolag direkt så slipper du krånglet med att byta och flytta längre fram.

Nedan har vi valt ut tre av våra favoriter från den till synes oändliga uppsjö av webbhotell som finns på marknaden just nu. Det är tre bra webbhotell som har lite olika inriktning och dem vi valt ut är dem som är bäst i just sin nisch.

 

Oderland – Bästa webbhotell 2020

medalj för bästa webbhotell 2020

Skärmdump på förstasida Oderland - bästa webbhotell 2020
Oderland vinner titeln bästa webbhotell 2020 av flera anledningar. Framförallt för att det är en otroligt pålitlig lösning som är väldigt allround. Det gör att den passar den stora majoritetens behov. De har kunder från det lilla enmansföretaget till den multinationella storkoncernen av den enkla anledningen att de erbjuder extremt bra tjänster till ett bra pris.

På Oderland hittar du allt du behöver. Från kundavdelningen ser du tydligt vilka produkter och tjänster du har och det är enkelt att lägga till och skala upp efter just dina behov. Du kan lägga till ett obegränsat antal domäner och epost-konton redan från standard-paketet. Väljer du deras premiumpaket så ingår även elastic scaling, vilket betyder att du vid behov kan skala upp saker som lagring, RAM och CPU. Det ingår också en så kallad oneclick-WordPress-installer vilket betyder att det är otroligt enkelt att lägga upp en WordPress installation så att du snabbt kan komma igång.

Supporten på Oderland är också väldigt kunnig och serviceinriktad. Eftersom Oderland är ett svenskt webbhotell så har de alltså svensktalande support. Vilket man absolut inte ska underskatta och kan komma väl till pass om problem uppstår.

Väljer man deras standardpaket så kostar det 167 kr/månaden. Det är något dyrare än de billigaste lösningarna man kan hitta, men vår erfarenhet säger utan tvekan att här är det inte läge att vara dumsnål.

Det vi säger är alltså i princip att om du är allt från ett litet företag (eller för den delen en kvalitetsmedveten privatperson) upp till ett storbolag så är Oderland förmodligen det bästa webbhotellet 2020 för dig.

 • Komplett tjänst
 • Suverän support
 • Oneclick-WordPress-installer
 • Svenskt bolag
 • Upptid (senaste 12 mån): 99,99%
Prestanda: 9
Användarvänlighet: 10
Support: 10
Pris: 8
Totalt: 9,25

WP Engine – Snabbaste webbhotellet

Skärmdump på WP Engines förstasida
WP Engine är det bästa valet för det seriösa bolaget som tycker att snabbhet och säkerhet är det absolut viktigaste. Det är precis som namnet antyder optimerat för WordPress. Så om du tänker göra din sida i WordPress så är WP Engine absolut något du ska titta närmare på.

Priset är lite högre, $30/månad, men alltså fortfarande inga summor att prata om för de allra flesta företag. Den enda nackdelen är kanske då istället att det inte är en helt komplett lösning då de inte är en domänregistrator. Det betyder att du måste registrera din domän någon annanstans och sedan peka om den till din installation på WP Engine. Det är egentligen inte speciellt komplicerat. Vill du ha lite hjälp på traven så kan du titta närmare på den här väldigt utförliga guiden precis hur man gör: WP Engine – Så fungerar det och varför du ska välja det. När du fått allt på plats så är det utan tvekan det bästa webbhotellet för din WordPress sida.

En vinnande kombination är att registrera domännamnet på one.com tillsammans med någon av de billiga paketen där och sedan lägga upp sidan på WP Engine. Eftersom One är verksamma i princip över hela världen så har de alla toppdomäner man kan önska sig. Då det bara är just domänen och en ompekning av denne som är intressant så är prestandan oviktig. Det gör att det funkar utmärkt med vilken som helst av de billiga paketen.

 • Otroligt snabbt
 • Säkert
 • Optimerat för WordPress
 • Testmiljö ingår
Prestanda: 10
Användarvänlighet: 8
Support: 8
Pris: 7
Totalt: 8,25

Följ länken nedan så får du just nu 3 månaders rabatt!

One – Billigaste webbhotellet

Skärmdump förstasidan one.com
One är ett jättebolag och verksamt över hela världen och erbjuder framförallt ett billigt webbhotell för den som tycker det är högsta prioritet. Det är alltså inte på något sätt ett dåligt val bara för att det är billigt, men en onödigt skral lösning för ett företag.

One passar framförallt då istället privatpersoner som på ett billigt sätt vill kunna hålla närvaro på nätet. Kanske handlar det om en privat blogg eller möjligheten att kunna skapa personliga epost-adresser. Är man ett företag så är ju pålitlighet och prestanda viktigare och prisskillnaden mindre intressant.

Väljer man One så gör man det för att välja någon av deras billiga paket, det är där deras styrka ligger. Tänk dock på att det där bara går att använda sig av ett domännamn. Ofta har man ju som företag flera domäner, t.ex. sitt namn både i .se, .com och .nu, och för att kunna hantera det behövs något av de större paketen. Och tittar man på priset där så är man snart uppe i samma prisnivå som på Oderland och då finns det egentligen ingen anledning att välja One.

Men är det alltså framför allt ett billigt webbhotell du söker så tycker vi One är det bästa valet 2020.

 • Billigt
 • Bra som domänregistrator
Prestanda: 7
Användarvänlighet: 7
Support: 7
Pris: 9
Totalt: 7,5

Följ länken nedan så får du just nu 120 kr rabatt!

Slutsats – Så vilket webbhotell ska jag välja?

Vid val av webbhotell kan vi inte nog poängtera vikten av att inte vara dumsnål. Det absolut viktigaste är att ha en stabil och bra lösning då det kan vara otroligt kostsamt för ett varumärke och kan orsaka mycket huvudverk om sidan är långsam och opålitlig.

Efter att genom åren ha provat en uppsjö av olika webbhotell kan vi vara säkra på vår sak när vi säger att Oderland är det absolut bästa valet av webbhotell år 2020 för de allra flesta. Om du har en tyngre hemsida/webbutik eller om du vill att din WordPress-sida ska ladda blixtsnabbt så rekommenderar vi istället WP Engine. För den prismedvetne privatpersonen kan one.com istället vara ett bra och billigt allternativ.

 

Bästa webbhotell

Oderland - Bästa webbhotell 2020
Prestanda: 9
Användarvänlighet: 10
Support: 10
Pris: 8
Totalt: 9,25

Snabbaste webbhotellet

WP Engine
Prestanda: 10
Användarvänlighet: 8
Support: 8
Pris: 7
Totalt: 8,25

Billigaste webbhotellet

One.com
Prestanda: 7
Användarvänlighet: 7
Support: 7
Pris: 9
Totalt: 7,5